Louisiana Hot Sauce — дәстүрлі америкалық «луизианалық» ащы соус: қайен бұрышынан, қайнатылған сірке суынан және тұздан жасалып, ұзақ ферментацияланған. 1928 жылы Louisiana, New Iberia қаласында пайда болған бұл соус ащы әрі қышқыл дәмімен ерекшеленеді. Қою емес, сұйық консистенциясында, талғампаз ащылығы тағамның дәмін күшейтіп, ерекше ноталар береді. Қуырылған картопқа, жұмыртқаға, креветкаға, джамбалая мен гумбога тамаша үйлеседі.
Louisiana Hot Sauce — классический американский острый соус в стиле Луизиана: из кайенского перца, уксуса и соли, с минимальной, но точно сбалансированной ферментацией. Основанный в 1928 году в Новой Иберии, штат Луизиана, он обладает ярким кислым и слегка ферментированным вкусом, не слишком острым, но насыщенным. Жидкой консистенции, он отлично оттеняет блюда — картофель фри, яйца, креветки, коктейли типа Bloody Mary и южноамериканские блюда, такие как гумбо и джамбалая.